Derfor bør du velge LED-lys

Skal du pusse opp, bygge nytt eller skifte ut belysning i boligen din? Da anbefaler vi at du vurderer å bruke LED-lys som lyskilde. Mange tenker fortsatt på kaldt og skarpt hvitt lys eller lyslenker når det er snakk om LED-lys. I dag er det langt fra sannheten. Utviklingen skjer raskt og nå er LED-lys et svært godt, om ikke bedre, alternativ til tradisjonell belysning.

Derfor bør du velge LED-lys

LED-lys er en lyskilde som er sammensatt av lysdioder, i motsetning til tradisjonell belysning som består av glødetråd eller halogenrør. Lysdiodene produserer lys ved hjelp av elektroniske halvledere som sørger for at LED-lys har mange spennende bruksområder og fordeler. I denne artikkelen kan du lese flere gode grunner til hvorfor du burde investere i LED-lys når du skal velge belysning til din bolig.

Ikke mer glødelamper

Første september 2019 ble det innført forbud mot å importere alle typer tradisjonelle glødelamper. Det er fortsatt lov å selge ut det man har på lager, men deretter er det slutt på salg av glødelamper i Norge.

Forbudet er en del av EUs økodirektiv, hvor målet på sikt er å flytte markedet bort fra de gamle løsningene og over på mer energibesparende alternativer, som blant annet LED-pærer. Det betyr at dersom du skal montere ny belysning, bygge nytt eller pusse opp,  er LED et fremtidsrettet alternativ som du vil tjene godt på, både når det gjelder å spare strøm og som en investering i egen bolig.

Et brannsikkert alternativ

LED-lys produserer mindre varme, og er derfor en brannsikker løsning. Dette betyr også at LED-lys gir utrolig mange valgmuligheter når det kommer til belysning, fordi du ikke trenger å tenke på varmeproduksjon.

Kunne du tenkt deg å plassere lys i klesskap eller inne i en hylle? Det er ikke et problem med LED. LED-lys kommer i dag i utallige former og fasonger, alt fra de tradisjonelle lyspærene, til utradisjonelle lyskilder som lyslenker, strips og lignende. Disse kan plasseres der du ønsker, uten at du trenger å bekymre deg for varmgang.

Spar strøm og miljø

LED-lys er en meget effektiv bruk av energi. LED-lys har en levetid på rundt 50.000 timer, og noen typer lever til og med enda lengre. Grunnen til dette er at de er produsert med lysdioder, og ikke glødetråd eller lysstoffrør. Til sammenligning lever en halogenpære i ca. 2000 timer og en sparepære har en levetid på omtrent 10.000 timer.

Vi anbefaler derfor å investere i LED-lys av høy kvalitet slik at du er sikret en lyskilde som lever i lang tid. Da slipper du å skifte ut lyspæren regelmessig. Dette betyr også at du reduserer mengden avfall fra husholdningen.

Utallige bruksområder

Norge er et kaldt land, derfor ser vi at nordmenn ofte går for et mer gult og varmt lys når de skal velge belysning til sine boliger. Tidligere hadde LED-lys et kaldt lys, men nå finnes det LED-lys i omtrent alle farger, slik at du enkelt kan finne den belysningen du ønsker. LED-lys får du blant annet i en varm og hvit farge, som er det samme lyset som man får fra glødelamper. Det betyr at du helt fint kan få et godt og varmt lys i din bolig, selv om du velger LED-lys.

LED-lys er en robust lyskilde som kan brukes både inne og ute, i hardt vær eller inni et skap. Det er strengt tatt kun fantasien som setter grenser for hvordan du kan lyssette både rom, møbler og utearealer med bruk av LED-lys.

Ønsker du å montere LED-lys i din bolig?

Vi kommer gjerne på en gratis befaring for å se hvilke muligheter du har for å sette opp ny belysning, eller for å skifte ut gamle lyskilder. Vi har over 70 års erfaring som elektrikere, og har den kunnskapen og kompetansen som trengs for å gi våre kunder gode og effektive løsninger som varer!

Send oss gjerne en henvendelse via vårt kontaktskjema.