Slik velger du riktig elbillader

Ifølge tall fra Statistisk Sentralbyrå er to av tre nye personbiler elbiler, og 65 prosent av disse hadde kun elektrisk motor. Da markedet for elbiler har eksplodert i de siste årene, betyr det også at markedet for elbilladere har hatt en lignende vekst. Det er mange forskjellige ladeløsninger å velge mellom. For å være sikker på at du får den riktige løsningen for deg er det lurt å tenke over et par ting først.

Slik velger du riktig elbillader

Kapasiteten på anlegget

Hvor stor kapasitet du trenger, og hvor mye strøm du har tilgjengelig, er noen av faktorene som er med på å avgjøre hva slags type elbillader du trenger. Skal du lade opp flere elbiler om gangen? Eller kanskje du ser etter elbilladere til sameie eller borettslag? Hvis det er for mange elbilladere koblet til boliger med begrenset strømtilgang kan dette fort gi overbelastning av strømnettet. Da kan ladestasjon med lastbalansering være en smart løsning.

Les også: «Derfor bør du investere i ladestasjon for elbil».

Smarte ladere

Ikke bare er elbil i seg selv langt mer miljøvennlig enn fossildrevne motorbiler, men en elbillader kan også være med på å skape en mer energieffektiv hverdag. Ved å koble opp elbilladeren mot smarthus kan effekten av ladestasjonen automatisk regulere seg etter total tilgjengelig effekt. Noen elbilladere kan også kobles mot strømnettet slik at de automatisk vet når strømmen er på sitt dyreste, og når den er på sitt rimeligste. Smarte elbilladere er bra både for strømregningen og for miljøet.

Ladestasjoner for bedrifter

Bedrifter og næringslokaler har som regel behov for større ladeløsninger enn privatpersoner. Jo flere biler som skal lade samtidig, desto viktigere er det at lasten balanseres. Vi leverer ladestasjoner som er tilpasset din bedrifts behov, og som kan ta imot flere brukere samtidig, samt justerer strømforbruket for å tilfredsstille alle sikkerhetskrav og minimere energikostnadene.

Tenk på sikkerheten

Vi i A.M. Lassen AS tar sikkerhet på største alvor, og installerer kun elbilladere fra selskaper som deler vår holdning til sikkerhet. Dessverre er det slik at mange fremdeles velger å lade bilen fra vanlige stikkontakter. Dette er noe vi sterkt fraråder da det er svært brannfarlig. Opplading av elbilbatteri er en påkjenning på strømnettet, og må utføres på riktig måte for å ikke overbelaste strømnettet og skape potensielt brannfarlige situasjoner.

Norskproduserte elbilladere

Vi er stolte av å levere produkter som er produsert og utviklet her i Norge. Merkene vi bruker er Easee og Zaptec. Med Easee og Zaptec kan du være sikker på å få en elbillader av høy kvalitet, som oppfyller alle sikkerhetskrav, samtidig som du er med oss ​​for å støtte lokal norsk industri.

Ta kontakt

Har du behov for elbillader? Vi kan hjelpe deg med ladestasjon, både for privatpersoner, borettslag og sameie, og for bedrifter og virksomheter. Vi kan også hjelpe deg med å finne en spesialtilpasset løsning. Ta kontakt i dag - vi står klare til å hjelpe deg!