Velg riktig belysning til hjemmet

Ulike rom krever ulik belysning basert på hvordan vi bruker rommet. Veldig ofte tenker folk på lampens utseende og hvordan den passer inn i interiøret når de tenker belysning. Det er imidlertid like viktig å sørge for at man velger riktig belysning til hvert enkelt rom.

Velg riktig belysning til hjemmet

Godt arbeidslys på kjøkkenet

Kjøkkenet blir ofte beskrevet som boligens hjerte, og det er er ofte et rom med høy fart og mye aktivitet. Det er mange aktiviteter, som matlaging, frokost og hjemmelekser som ofte utføres rundt kjøkkenbordet og på kjøkkenet, og lyset burde være deretter. Det betyr at det trengs et godt arbeidslys.

Samtidig brukes kanskje kjøkkenbordet til sene kvelder med gode venner. Da er det greit å kunne endre lyssettingen fra arbeidslys til stemningslys. Det finnes mange måter å løse dette på, for eksempel kan det settes arbeidslys over kjøkkenbordet, ovn og arbeidsbenk, og en pendellampe eller spotter med dimmer som kveldslys. Her er det mulig å være kreativ. Vi hjelper deg gjerne med å finne gode løsninger til ditt kjøkken. Har du behov for ekstra stikkontakter? Det fikser vi også!

Flere spennende belysningsmuligheter i stuen

Stuen er som oftest det rommet i boligen som brukes til flest aktiviteter. Vi tilbringer tid sammen med venner og familie, ser på TV, spiller spill og leser bøker. Hver enkelt av disse aktivitetene har et eget behov for belysning. Det er mye å tenke på, men det gir også mange spennende belysningsmuligheter! Tenk gjerne på hvordan du bruker stuen, og planlegg belysningen deretter. Det er nå du kan leke deg med lys i ulike nivåer for å skape dybde i rommet!

Stuen er også et rom hvor man kobler av før leggetid. Ha gjerne muligheten til å ha litt dempet belysning på kveldstid. Det gir god stemning og gjør godt for nattesøvnen.

I de områdene av stuen man oppholder seg når man skal slappe av og ha det hyggelig, er det ofte fint med en litt mer dempet belysning. Dette er godt for øynene, spesielt rett før man legger seg.

Ha dagslys på badet

Lyset på badet har flere funksjoner. Det er et rom som brukes mye og ofte, og til flere ulike aktiviteter. Badet har behov for hyppig rengjøring og burde derfor ha en god generell belysning, slik at det er blir enklere å rengjøre skikkelig. De fleste bruker tid på badet før de skal på jobb og skole. Lyset på badet burde derfor ha naturlige fargetoner, slik at du ser de samme fargene på huden og klærne dine når du står på badet, som når du er utendørs.

Vi hjelper deg med å finne riktig belysning

Husk at du ikke trenger å velge det ene og det andre. Vi installerer gjerne en dimmer, slik at du kan velge om du vil ha en dempet belysning eller arbeidslys. Det er mange muligheter innen belysning, og A.M. Lassen har gjennom 70 år opparbeidet oss høy kompetanse og kunnskapen som trengs for å levere gode løsninger til våre kunder. Vi leverer også løsninger for lysstyring- og sparing. Vi kan levere alle former for belysning, og fører et bredt sortiment fra velrenommerte leverandører:

Strømbesparende og brannsikkert med LED-lys

Skal du bygge nytt eller renoverer en bolig og lurer på hvilken lystype du bør velge? Da anbefaler vi å sjekke ut om LED-lys er noe for deg. Det er en lyskilde med mange fordeler og flere spennende bruksområder, samtidig som det er et brannsikkert valg. I tillegg har LED-lys lang levetid og bruker lite energi sammenlignet med andre lyskilder, noe som gjør de til en bærekraftig form for belysning.

Les mer om hvorfor du bør velge LED-lys her. 

Ta kontakt med A.M. Lassen i dag

Så hjelper vi deg med å finne riktig belysning til ditt hjem, enten du skal bygge nytt, renovere eller bare ønsker godt lys i stua.

Send oss en henvendelse her for å diskutere belysningsmuligheter i din bolig.