Skifte ut varmepumpe

Det begynner å bli noen år siden de første varmepumpene flyttet inn i norske hjem, og mange av disse begynner nå å bli modne for utskiftning.

Hvis du lurer på om det er på tide å skifte ut din varmepumpe kan du ta kontakt med oss. Vi har høy kompetanse på varmepumper, og kan hjelpe deg med å avgjøre om reparasjon er hensiktsmessig eller om det er mer lønnsomt å investere i et nytt produkt.

Når er det på tide at varmepumpen skiftes ut?

Det vil i hovedsak være første generasjons varmepumper som det nå er på tide å bytte ut. Tegn på at varmepumpen er klar for utskiftning er blant annet at:

  • den har nådd forventet levetid på 12–15 år
  • den krever hyppige reparasjoner
  • den gir ikke like god effekt som tidligere, slik at oppvarmingskostnadene stiger
  • den bråker mer eller gir fra seg unormale lyder

Mye å spare på å skifte ut eldre varmepumper

Det er flere grunner til at det kan lønne seg å skifte ut din eldre varmepumpe med en nyere modell. Først og fremst har utviklingen innen varmepumper vært enorm de siste årene. Moderne varmepumper har langt høyere virkningsgrad enn eldre pumper. De har nyere kjølemedier, slik at varmepumpene gir fra seg mer klimavennlige gasser. I tillegg kan nyere varmepumper kobles til smarte styringssystemer, noe som gir en høyere energieffektivitet.

A.M. Lassen er sertifisert etter F-gassforordningen, som er en forutsetning for å kunne utføre arbeid på anlegg med fluorholdige gasser. Dette gjør oss kvalifisert for å skifte ut alle førstegenerasjons varmepumper.

Vi tilbyr service og reparasjon av varmepumpe

Det er ikke alle de eldre varmepumpene som er modne for utskiftning. Er varmepumpen din under 10 år kan den fremdeles ha mange gode år foran seg. En varmepumpe skal være en langsiktig investering, som du skal kunne ha god effekt av i opptil 15 år. Vi har spesialisert oss på service og reparasjon, for å sikre våre kunder maksimal levetid og ytelse på sine varmepumper. Les mer om service og vedlikehold av varmepumpe her.

Ta gjerne kontakt med oss dersom du merker at din varmepumpe har redusert effekt. Vi utfører nødvendig service eller skifter ut varmepumpen dersom det er nødvendig.

Flere tjenester