Derfor bør du investere i ladestasjon for elbil

Stadig flere velger å gå til anskaffelse av elbil. Dette er et fornuftig valg som har positive ringvirkninger for miljøet. Med elbilen følger imidlertid også behovet for en trygg og god ladeløsning. Enten du tar beslutninger for egen bolig eller på vegne av borettslag eller en bedrift, anbefaler vi at du investerer i egnet ladestasjon.

Derfor bør du investere i ladestasjon for elbil

For mange lader ulovlig med stikkontakt

Bevisstheten rundt farene ved lading i vanlig stikkontakt er økende, men det er fremdeles altfor mange som velger denne løsningen. Å lade bilen via stikkontakt virker kanskje som et enkelt alternativ, men realiteten er at det både er ineffektivt og svært brannfarlig. Vanlige stikkontakter er ikke laget for å tåle belastningen lading av elbil medfører. Denne måten å lade på er derfor, i de aller fleste tilfeller, ulovlig.

Ladestasjon gir trygg og effektiv lading

Velger du heller å investere i en hjemmelader, slipper du å bekymre deg for at ditt ladeuttak plutselig skal ta fyr. Du kan sove godt om natten, også når bilen står til lading, og vet at den er klar til bruk når du våkner. En elbil-lader gir opptil 10 ganger raskere lading enn en stikkontakt, noe som gir mer effektivt energiforbruk og legger til rette for en mer forutsigbar hverdag. Å velge elbil skal være et lønnsomt alternativ på alle måter. En dedikert ladestasjon bidrar til dette.

Lastbalansering gir optimal utnyttelse av energi

Mange boliger har begrenset strømtilgang. Skal man ha flere elbiler, og da også flere ladere, kan dette gi overbelastning på strømnettet. Har du ladestasjon med lastbalansering vil effekten balanseres mellom laderne og du vil få optimal utnyttelse av kapasitet. Dette gir sikrere og bedre bruk av strøm.

Ladestasjon koblet opp mot smarthus

I dag finnes det en rekke løsninger som gir deg en enklere og mer energieffektiv hverdag. En av disse er at din ladestasjon for elbil kan kobles opp mot ditt smarthus. Ved å gjøre dette vil effekten av ladestasjonen reguleres av total tilgjengelig effekt. Dermed vil energiforbruket balanseres på en hensiktsmessig måte og kapasiteten fordeles, ikke bare mellom ladestasjoner, men også andre artikler i husstanden som bruker strøm. En slik smartlader kan også forstå når på døgnet strømmen er billigst, og velge å utsette ladingen til disse tidspunktene.

Vil du ha mer informasjon om å komme i gang med smarthus, finner du dette her.

Ladestasjoner for borettslag og bedrifter

Også i borettslag, bedrifter og annen privat eiendom som brukes av flere, stilles det stadig oftere krav til at det skal finnes lademuligheter for elbil. Derfor vil det lønne seg å legge til rette for dette så snart som mulig. Når det skal installeres et ladesystem med flere stasjoner beregnet på et større antall biler, blir det desto viktigere at lasten balanseres. Vi leverer ladestasjoner som forstår hvor mye effekt de kan bruke og balanserer deretter.

For bedrifter og borettslag kan det også være aktuelt med tilgangskontroll og betalingsløsning på ladestasjonene.

Vi hjelper deg med å velge riktig ladestasjon

Det finnes en rekke muligheter når det kommer til ladestasjon for elbil, og det kan være vanskelig å skaffe seg oversikt på egen hånd. Vi har 70 års erfaring som elektroinstallatør, og følger utviklingen i bransjen tett. Derfor har vi også høy kompetanse på ladestasjoner for elbil.

Vi hjelper deg med å kartlegge dine behov og stiller de rette spørsmålene. Deretter installerer vi den ladestasjonen som på best mulig måte gir deg en enklere og mer energieffektiv hverdag.

Kontakt oss her for en hyggelig samtale og en uforpliktende befaring.