Slik kommer du i gang med smarthus

Velger du smarthus får du økt kontroll over både kostnader og elektriske installasjoner i hjemmet ditt, i tillegg til en intelligent bolig som kan ta beslutninger. Ønsker du å komme i gang med installasjon av smarthus? Det trenger ikke være så omfattende, og vi bistår selvfølgelig under hele prosessen. Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende samtale om hva vi kan tilby deg.

Slik kommer du i gang med smarthus

Kan jeg få installert smarthus hjemme?

Lurer du på om smarthus-løsninger er mulig i din bolig? Det korte svaret er ja, det er mulig! Alle kan få smarthus hjemme, og for de aller fleste vil det lønne seg. Dersom du har en eldre bolig vil installasjon av smarthus som regel foregå som en del av en rehabiliteringsprosess. I nye boliger bygges systemet opp fra grunnen sammen med huset, og man kan dermed få relativt komplekse løsninger dersom det er ønskelig.

Les mer om hva smarthus er her.

Fordeler med smarthus

Smarthus er laget for å gjøre livet enklere, og det er mange grunner til å installere smarthus-løsninger i boligen. Først og fremst får du bedre kontroll på egne elektriske installasjoner. Smarthus gir deg derfor en ekstra trygghet, fordi du kan overvåke installasjonene når du ikke er hjemme. Dessuten bidrar smarthus til å spare strøm og strømutgifter, ettersom du får muligheten til fjernstyring av elektroniske installasjoner. På denne måten unngår du overflødig strømforbruk når du ikke er hjemme. Mer kontroll over strømforbruk gir også en mer miljøvennlig bolig.

Smarthus trenger ikke være omfattende

Det fine med smarthus er at det kan være akkurat så omfattende som du ønsker. De enkleste løsningene innebærer kun fjernstyring av lys og varme, slik at du slipper å trekke ledninger rundt omkring i boligen. Derfra er det kun fantasien som setter grenser, og solskjerming, multimedier og adgangskontroll er blant elementene som kan kobles på systemet. Det er naturligvis fullt mulig å starte i det små, og bygge på etter hvert som behov og ønsker melder seg.

Du velger også selv hvordan du styrer smarthuset ditt. Enkle løsninger kan ofte styres gjennom brytere eller skjermer på veggen. Du har imidlertid også muligheten til å styre systemet fra der du er, via en fjernkontroll eller app på mobil og nettbrett.

Slik kommer du i gang med smarthus

Dersom du vurderer muligheten for å få installert smarthus i din bolig, bør du ta kontakt med et installasjonsfirma du har tillit til, og be om en befaring. Dersom du kontakter oss, kommer vi ut og gjør en vurdering av boligen din og hvilke muligheter du har. Sammen finner vi en løsning som dekker dine behov, slik at du får et smarthus-system som passer både deg og boligen din. Vi sørger for effektiv installasjon av systemet, og tilbyr bestandig service i etterkant.

Les mer: Derfor bør du investere i ladestasjon for elbil.

Erfaring og kunnskap: A.M. Lassen kan smarthus

Mange opplever smarthus som komplekst, og det kan også systemet bak være. Derfor er det viktig å velge en installatør du stoler på, som kan kartlegge dine muligheter på en god måte. Da får du anbefalt hensiktsmessige løsninger, basert på reelle behov og dine forutsetninger.

Vi i A.M. Lassen har 70 års erfaring i elektrobransjen, og var tidlig ute med å opparbeide oss kompetanse på smarthus. I dag leverer vi både enkle og mer avanserte løsninger fra et utvalg kvalitetsleverandører, som ElkoxComfortSG og Micro Matic. Vi vet hvordan din bolig kan bli mer energieffektiv, samtidig som du får en mer komfortabel hverdag.

Bestill elektrikertjenester i Svelvik

Ønsker du hjelp med å komme i gang med smarthus? Kontakt oss for en befaring her.

Vil du lese mer? Finn ut hvordan du velger riktig varmepumpe her.